Hrvatsko grboslovno i zastavoslovno društvo

Croatian Heraldic and Vexillological Association

20. tribina HGZD-a, 11.3.2014. – Tijana Trako Poljak

20. tribina, Trako Poljak

20. tribina, Trako Poljak

Dvadeseta Tribina HGZD-a održana je 11. ožujka 2014. godine u prostorijama Društva zagrebačke klasične gimnazije (DZKG). Dr. sc. Tijana Trako Poljak, znanstvena novakinja na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala je predavanje pod naslovom “Hrvatska državna zastava iz perspektive hrvatskih građana – značenja, važnost i predanost” predstavljajući dio rezultata istraživanja koji se odnose na jedan od najistaknutijih hrvatskih službenih državotvornih simbola – državnu zastavu – iz “mikro-perspektive” hrvatskih građana kako bismo pokazali koja mu značenja pripisuju, kakvu važnost za njih ima ovaj simbol i koliko su mu predani u privatnom i javnom prostoru. Šire istraživanje dr. sc. Trako Poljak provela je kao dio svojeg doktorskog rada, kojeg je nedavno obranila na Filozofskom fakultetu.

Hrvatsko grboslovno i zastavoslovno društvo je član međunarodnih udruga | The Croatian Heraldic and Vexillological Association is a member of
FIAV (La Fédération Internationale des Associations Vexillologiques) & CIGH (La Confédération Internationale de Généalogie et d'Héraldique)
HGZD 2006