Hrvatsko grboslovno i zastavoslovno društvo

Croatian Heraldic and Vexillological Association

Predavanje Željka Heimera na Salonu Matice hrvatske, 16.5.2013.

Predavanje Željka Heimera na Salonu Matice hrvatske, 16.5.2013.

Predavanje Željka Heimera na Salonu Matice hrvatske, 16.5.2013.

Željko Heimer održao je 16. svibnja 2013 u Velikoj dvorani Matice hrvatske predavanje u sklopu Salona Matice hrvatske s temom “Neke značajke suvremene hrvatske municipalne heraldike”. U predavanju se govorilo o aktualnostima istraživanja suvremene hrvatske municipalne heraldike, kao najvažnijeg i najvećeg od tri područja tzv. žive heraldike (uz crkvenu i zmajsku heraldiku) koja se javljaju u Hrvatskoj. Osim grbova usvojenih i odobrenih prema zakonskoj proceduri, pojavljuju se i grbovi koji se koriste mimo nje. Svojevrsni javni registar grbova županija, gradova i općina što ih predavač istražuje, održava i objavljuje u posljednjih šesnaest godina (http://zeljko-heimer-fame.from.hr) najveći je javno dostupan izvor podataka o tim grbovima.

Hrvatsko grboslovno i zastavoslovno društvo je član međunarodnih udruga | The Croatian Heraldic and Vexillological Association is a member of
FIAV (La Fédération Internationale des Associations Vexillologiques) & CIGH (La Confédération Internationale de Généalogie et d'Héraldique)
HGZD 2006